INGYEN ÁRAM OLCSÓN ELADÓ!
Avagy a napelem használata többé nem luxus

Számos technikai vívmány annak megjelenésekor, bevezetése idején luxusnak minősül, amelyet  csak kevesek engedhetnek meg maguknak, környezetük pedig irigykedve nézi őket. Ez a kettősség általában eltart egy darabig, de jó ha tudjuk, az idő nekünk dolgozik. Főleg ha napos!  
 
Mint ahogy például a mobiltelefon 25 év leforgása alatt megszűnt luxuscikknek lenni és mindennapjaink – szó szerint! 🙂 – elengedhetetlen eszközévé vált, a napelem technológia is jó úton jár ahhoz, hogy hasonló helyet foglaljon el az életünkben. Az elmúlt évek során a technológia az ipari, intézményi felhasználók mellett egyre gyorsuló ütemben jelenik meg a lakossági felhasználók, azaz családok használatában is, ez pedig rendkívül örvendetes tendencia. Érdemes belegondolni, hogy mekkora lehetőség is az, hogy úgy juthatunk energiához, ráadásul megújuló energiához, hogy azzal ‘cserébe’ nem szennyezzük környezetünket.

Az már önmagában rendkívüli jelentőséggel bír, ha készek vagyunk saját szükségeinken túlmenően környezetünkre is gondolni, és környezetbarát, felelősségteljes gondolkodással aktív részeseivé válni annak, amit fenntarthatóságnak nevezünk. Ennek a megközelítésnek az elfogadásához, sőt az ezzel történő azonosuláshoz nem kell túl sok; elég a gyermekeinkre, unokáinkra gondolnunk: az ő jövőjük, az ő forrásaik nem eshetnek áldozatául annak, ahogyan mi ma élünk. Ezek megőrzéséhez – a magunk jól felfogott haszna és érdeke mellett – pedig az egyik legegyszerűbb gyakorlati lépés a napelemek segítségével kinyert elektromos áramra történő átállás.

info
17 december, 2020
Share this post
Archiválás
A tisztább levegő miatt a napelemek is hatékonyabbak lettek
Nem csak a tisztább, kékebb eget és a kevesebb belélegzett mikroszennyezést nyertük, hanem azt is, hogy a napelemek hatékonyabban működtek